Horizon Opleidingen

een plek waar iedereen zich thuis mag voelen

HET CORONAVIRUS

Lieve mensen,

 

De lessen bij Horizon Opleidingen gaan tot 6 april 2020 niet door. We gaan, gezien de laatste ontwikkelingen, voor de rest van de maand sluiten. We zijn maar een kleine school, maar er komen wel mensen uit alle hoeken van het land. En er komen natuurlijk veel vragen en er is veel onzekerheid. Natuurlijk willen we zelf ook onze verantwoordelijkheid nemen.

 

We brengen al onze cursisten en studenten in lopende en/of binnenkort startende cursussen persoonlijk op de hoogte van de stand van zaken. Bepaalde cursussen zullen door gepland worden in de agenda en ook daar zullen we jullie persoonlijk van op de hoogte brengen. Het zal niet mogelijk zijn dat voor iedereen 100% passend te krijgen. We begrijpen dat we  hiermee een beroep doen op jullie flexibiliteit en hopen op jullie bereidheid in deze. Wij gaan ons uiterste best doen om alles zo goed mogelijk te regelen!

Zijn we in paniek of angstig? Nee, zeker niet.
Zijn we onverschillig en nemen we het met een korreltje zout? Nee, ook dat zeker niet.

Wel bezorgd…
We proberen iedere keer de berichten te doorvoelen. Wat klinkt doordacht en waar laten mensen zich leiden door angst en lijkt dat gegrond? En dan blijven er nog zoveel berichten over die elkaar tegen lijken te spreken.
Niet alle  maatregelen die aangekondigd zijn (of juist niet) lijken logisch of begrijpelijk. Maar wat in ons vermogen liggen willen wij zeker doen!

 

Wat we volgens ons kunnen doen is:
– Goed voor jezelf zorgen door gezond te eten, te drinken (voldoende water) en buiten te bewegen.

– Je aandacht ook richten op voedende en fijne dingen, omdat wat je aandacht geeft groeit.

– Een goede balans te houden tussen inspanning en ontspanning. Met name rust nemen is vaak een hekel punt.

– Alle vormen van stress onderzoeken en proberen te verkleinen of op te lossen. Stress ondermijnt direct ons immuunsysteem (fysiek) en ons zelfherstellend vermogen (energetisch).
– Je eigen emoties (die zeker af en toe op zullen spelen) onderzoeken.
– Je niet mee laten slepen in andermans (of collectieve) angst of onverschilligheid, dus dicht bij jezelf blijven (gronden en ademen!)
– In alles wat je doet en denkt een gezonde balans zoeken.

– De kwaliteiten van liefde en dankbaarheid versterken ons immuunsysteem; dat weten we dankzij Emoto, die de werking van woorden op water heeft onderzocht (wij bestaan voor 80% uit water!)

– Anderen – met name kwetsbare mensen om ons heen – niet in gevaar brengen en steunen waar dat kan.

 

Het lijkt ook een moment om je af te vragen wat de betekenis is van wat er nu gebeurt. Zowel voor ieder van ons persoonlijk als voor de mensheid als geheel.

Er is nu ook meer tijd om bij processen in jezelf stil te staan, en om alles wat je doet nader te beschouwen. Tijd om meer bij onszelf naar binnen te gaan…
In alles wat er op ons pad komt, fijn of pijnlijk, licht of zwaar, zit een boodschap of uitnodiging en dus ook wat goeds. “Crisis als kans” vind ik wel passende woorden hiervoor.

 

Voor alle mensen die direct of indirect getroffen zijn hoop ik dat deze situatie snel over is.
Veel beterschap gewenst voor wie ziek is en veel steun voor wie zich daar onzeker over voelt!

 

 

We zijn holistische wezens dus zorg goed voor jezelf en elkaar op alle lagen!

 

Namens het team van Horizon Opleidingen,

Liefs,  Monic

Deel dit bericht met anderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin