Horizon Opleidingen

een plek waar iedereen zich thuis mag voelen

De reis van je leven 1: Werken met pijn

Masterclass : De reis van je leven 1: Werken met pijn
Duur : 2 dagen (weekend)
Prijs : € 295,00
Inschrijfkosten : € 25,00

Verdiepingsweekend 1 van “De reis van je Leven”:

Binnen Horizon Opleidingen word je door de diepgang die we aanbrengen in onze cursussen en opleidingen, al lerend, onvermijdelijk geraakt in oude angst, verdriet, weerstand, woede, verlatenheid en ook in vreugde, kracht en andere in jouw lichaam opgeslagen gevoelslagen. Het lichaam fungeert namelijk als een archiefkast waarin onverwerkte gebeurtenissen uit je leven liggen opgeslagen. Wachtend tot het moment dat jij als volwassen mens ruimte gaat maken om deze kanten in jezelf te ontmoeten. En te omarmen.  Tijdens de opleiding word je daarom door oefeningen en in aanrakingen uitgenodigd, en regelmatig uitgedaagd, om hiermee in jezelf op reis te gaan.

Hoe meer bewustzijn jij ontwikkelt op onverwerkte puzzelstukken in jezelf, hoe beter je dit proces bij je cliënten kunt leren begeleiden.

Tijdens het weekend “Werken met pijn” verdiepen we ons in de verschillende niveaus van pijn: fysieke, emotionele en existentiële pijn (levens/bestaanspijn). Waar komt het vandaan? Hoe kun je ermee werken in zelfonderzoek en aanraking? Je leert op diverse manieren contact te maken en te werken met jouw eigen pijn en ontwikkelt zo handvatten om ermee te werken met je cliënten.

Het gaat erom dat je stap voor stap leert luisteren naar de wijsheid van je lichaam; door zonder oordeel te onderzoeken, gevoelens toe te laten en te leren om met open hart bij je oude pijn, angst, weerstand, woede, enzovoorts te zijn (onderzoeken, voelen, zijn). Op die manier ontvouwt een steeds grotere innerlijke ruimte en rust in jou. Ruimte en rust om met meer zelfvertrouwen keuzes te maken en stappen te zetten tijdens de reis van jouw leven. En je ontwikkelt de aanwezigheid die je tot een goede therapeut maakt.

Je bent van ❤️ welkom!

Tijdens dit verdiepingsweekend ga je twee dagen in een kleine groep verder de diepte in op het thema  “Werken met pijn”, waarbij we werken met onder meer (actieve) meditaties, zelfonderzoek, Rebalancing lichaamswerk, sharings, voice dialogue en systemisch werk.

De reis van je leven weekenden zijn een uitnodiging om te ervaren en te delen. Voor ieder weekend bieden we een bijpassende setting en oefeningen aan. Hoe diep je gaat en hoeveel je met anderen wilt delen over jouw ervaringsweg is aan jou. Het gaat in essentie om bewustzijnsontwikkeling. Er is weinig ruimte voor theoretische onderbouwing van de gekozen thema’s.

Mocht je daar wel behoefte aan hebben, dan kun je over het thema chronische pijn meer lezen in het boek: Leven met pijn van Karlein Schreurs (ISBN9789461050816). Onderzoek wijst uit dat psychische stoornissen en klachten veel vaker voorkomen bij mensen met pijn. Het Boom Hulpboek Leven met pijn is een combinatie van psycho-educatie en oefeningen, gebaseerd op mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze combinatie wordt regelmatig gebruikt bij innovatieve behandelingen binnen revalidatiecentra voor mensen met chronische pijn.

Niet van toepassing

Kosten voor het 2 daagse weekend “Werken met pijn”: 

Reserveringskosten: € 25,00
Cursuskosten: € 295,00
Inclusief koffie en thee en een certificaat van deelname

Tussen de middag is er een verse salade of soep en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

De masterclass De reis van je leven 1: Werken met pijn start op onderstaande data.

Klik op een startdatum voor meer informatie en om je in te schrijven.

zaterdag 30 en zondag 31 januari 2021 van 9.30 uur tot 17.30 uur