Horizon Opleidingen

een plek waar iedereen zich thuis mag voelen

Klassieke hoofd(pijn)massage

Cursus : Klassieke hoofd(pijn)massage
Duur : 1 dag
Prijs : € 115,00
Inschrijfkosten : € 25,00

1 daagse cursus Klassieke Hoofd(pijn)massage

De eendaagse cursus Klassieke Hoofd(pijn)massage is een holistische massage, die ons in contact kan brengen met de drukte, problemen met begrenzen en disbalans in ons leven.

Ons hoofd neemt een hele speciale plek in in ons leven. Er wordt vaak gezegd dat de meeste mensen in hun hoofd leven en dat is ook niet verwonderlijk in een maatschappij waar ‘het denken’ als het allerbelangrijkste deel van onszelf wordt ervaren.
In de schouders en nek manifesteren zich meestal als eerste geestelijke spanning, die opgebouwd wordt in het hoofd. “Te veel op je nek nemen” of “ergens je hoofd over breken”  zijn bekende uitdrukkingen en veel mensen gaan gebukt onder een te zware geestelijke druk.
Wanneer we ons terug trekken in ons hoofd en weinig tot geen contact meer hebben met de rest van ons lichaam en wezen zijn we uit balans. Niet verwerkte ervaringen en emoties slaan zich op in onze spieren en we zetten onszelf onder druk.
Dit onder druk staan en te druk zijn uit zich o.a. in hoofdpijnklachten die dan ook veelvuldig voorkomen. Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft ongeveer één dag per week hoofdpijnklachten.

In de cursus Klassieke Hoofd(pijn)massage nemen we je allereerst mee in de holistische kijk naar de mens. Wat leeft er allemaal in het hoofd en hoe kunnen we de balans tussen de verschillende delen van onszelf (denken, voelen, zijn) weer herstellen? Vervolgens bekijken we verschillende vormen van hoofdpijn, zoals  Migraine, Clusterhoofdpijn, Spanningshoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, dagelijkse chronische hoofdpijn en aangezichtspijn en hun betekenis voor de cliënt. We kijken hier zowel regulier als vanuit een holistische visie naar.

Tot slot leren we natuurlijk de Klassieke Hoofd(pijn)massage; een massage die – behalve dat hij waarschijnlijk de hoofdpijnklachten kan verminderen (of zelfs laten verdwijnen) – er in eerste instantie op gericht is de cliënt zichzelf en zijn/haar klacht te laten ervaren. Pas wanneer we weer contact krijgen met alle (verloren en vergeten) delen van onszelf kunnen we heel worden en dus helen. Alle heling komt van binnenuit en het is daarom dat deze massage zich richt op het ervaren van de klacht als signaal en bewustwording hierover.

Na het volgen van deze inspirerende cursusdag ben je in staat de Klassieke Hoofd(pijn)massage uit te voeren in je praktijk en je cliënt zowel te begeleiden als te behandelen in het proces naar heling.

 

Inhoud van de cursus:

– De betekenis van ons hoofd

– Denken, voelen, zijn

– Holistische visie

– Verschillende vormen van hoofdpijn, zowel regulier als holistisch bezien.

– De Klassieke Hoofd(pijn)massage

– Contra indicaties.

Niet van toepassing

De cursus Klassieke Hoofd(pijn)massage is geaccrediteerd door de KTNO  (K11349) en de beroepsvereniging NVST.

 

Kosten voor de 1 daagse cursus Klassieke Hoofd(pijn)massage: 

Inschrijfkosten: € 25,00
Cursuskosten: € 115,00
Inclusief het lesmateriaal, koffie en thee en een certificaat van deelname.

Tussen de middag is er een verse salade of soep en fruit. Neem wel je eigen broodtrommeltje mee.

De cursus Klassieke hoofd(pijn)massage start op onderstaande data.

Klik op een startdatum voor meer informatie en om je in te schrijven.