Horizon Opleidingen

een plek waar iedereen zich thuis mag voelen

OVER CHERAINE

Wie ben ik?

Cheraine Rubie is 33 jaar, mama van 2 prachtige dochters en partner van Juul. Samen (be)leven zij het huisje boompje beestje. Er is altijd wat te beleven.

Als kind wist Cheraine al dat zij zich later in ging zetten voor jonge kinderen; vanuit een behoefte om de puurheid en de onschuld van een kind te beschermen en te waarborgen.

Na de opleiding Social Work in Den Bosch te hebben gevolgd is zij gaan werken als sociotherapeut binnen een gesloten klinische afdeling voor jeugdigen van 12-18 jaar binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie (GGZ). Hierin heeft zij zich mogen ontwikkelen door middel van ervaringen, diverse cursussen zoals psychopathologie, systemisch werken, hechting en de vervolg opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker. Binnen de GGZ miste Cheraine het lichaamsgerichte aspect; er werd vooral beroep gedaan op de cognitie. Dit gemis aan werken vanuit het lichaam maakte dat zij de opleiding tot Holistisch Energetisch Kindermassagetherapeut is gaan volgen en in 2022 heeft zij deze (Horizon) opleiding afgerond.

De combinatie GGZ en energetisch werk maken voor Cheraine een mooie combinatie in werken vanuit het hart met gezond verstand, in balans.

De laatste jaren gaat haar interesse vooral uit naar de pre- en perinatale psychologie. In haar praktijk Zein, waar zij werkt als energetisch massagetherapeut, richt zij zich met name op de baby’tjes, de zwangere vrouwen en de jonge kinderen. Om de cirkel rond te maken werkt zij met ouder én kind, omdat deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Binnen Horizon Opleidingen verzorgt Cheraine onder andere de volgende modules: Docent (Shantala) Babymassage, Kindermassage, Massage bij ADHD en de Zwangerschapsmassage.

Cheraine gaat voor een persoonlijke en gelijkwaardige aanpak; leren doe je van elkaar en iedereen heeft iets te brengen en te halen. Authenticiteit staat hierin voor haar voorop; iets waarin kinderen een zuivere spiegel zijn.