Horizon Opleidingen

een plek waar iedereen zich thuis mag voelen

Over Horizon

Horizon Opleidingen is opgericht door Monic van Dillen.

De opleidingen worden allen door de KTNO geaccrediteerd en erkend door de beroepsverenigingen VBAG, NVST, VIV, FAGT en/of BATC.
De meeste cursussen worden eveneens geaccrediteerd door de KTNO  en erkend door de beroepsverenigingen VBAG, NVST, VIV, FAGT , BATC en/of CAT.

Onze manier van lesgeven is gebaseerd op “zeg wat je doet en doe wat je zegt” oftewel “walk your talk”. .Echtheid en eigenheid staan hoog in het vaandel!
Horizon Opleidingen geeft niet alleen massage, massagetherapie en coaching, Horizon Opleidingen ÍS massage, massagetherapie en coaching.  Vakkennis en betrokkenheid gaan hand in hand.

 

We werken daarom altijd vanuit een warm persoonlijk en gelijkwaardig contact gecombineerd met een professionele werkhouding.

Bij Horizon Opleidingen staat de student/cursist centraal. Daarom werken we met kleine groepen van maximaal 10 cursisten/studenten. In het massage- en coaching vak staan aandacht, oprechte interesse en zorg centraal. En dat geldt voor ons ook voor de manier waarop wij onze (massage)kennis met jullie delen!

 

De visie die wij op het opleiden van onze cursisten en studenten hebben, is bepalend voor onze manier van werken.

Wij zien niet alleen de mens, maar ook de groep als een holistisch geheel, waarbinnen iedereen vanuit zijn/haar eigenheid deelneemt aan de altijd dynamische processen binnen zo’n groep. Hier horen kernwoorden bij als: eigenheid, gelijkwaardigheid, respectvol, liefdevol, verantwoordelijkheid en vrijheid.

Jezelf ontwikkelen en jezelf in vrijheid realiseren doen we het beste wanneer we ons veilig, gezien en gehoord voelen. Bij Horizon Opleidingen hebben we een plek gecreëerd waarin iedereen zich thuis mag voelen.

Wij zien de lessen als een leer- en groeisituatie waarbinnen wij als vakdocenten op inspirerende wijze onze expertise inbrengen en waar we vervolgens allemaal op een eigen wijze mee aan de slag gaan.  Hoe eigen-wijzer hoe beter! Het is immers in de authenticiteit van ons allen, waar we in onze kracht kunnen gaan staan.

 

We onderscheiden ons tevens door je te leren masseren en coachen vanuit verbinding met jezelf.
Omdat je kunnen moet je “weten waar jij eindigt en je cliënt begint”.

Elke massage en/of coach sessie is een groeiproces wat binnen jou begint en je door gaat geven in je praktijk. Het is een groeiproces van (massage/coach)kennis en persoonlijk bewustzijn. Horizon Opleidingen stelt zichzelf ten doel dit in elke cursus te integreren.

Bij Horizon Opleidingen richten we ons vooral op energetische massages, holistische coaching en waardevolle aanvullingen daarbinnen en we stellen ons ten doel dit alles heel praktisch en helder te benaderen. Zo hebben we, in een energetische massage, behalve oog voor het fysieke lichaam, ook oog voor het energetische aspect van de mens. We laten de energie weer stromen, wat een verdieping geeft aan de massage.

In feite is energetisch werken verbonden met de holistische visie. Alle aspecten van de mens hangen met elkaar samen.

 

Wat je aandacht geeft groeit

Er is een slogan die zegt: “Wat je aandacht geeft groeit” en dat is waar. Dat komt omdat alles energie is en dat waar je je energie aan geeft eenvoudigweg in energie zal toenemen.

Horizon Opleidingen geeft aandacht aan innerlijke groei; groei in bewustzijn. Horizon staat voor een ruimere horizon; andere uitzichten door steeds ruimere inzichten.

Horizon Opleidingen staat voor groeien in eigenheid.
We zijn allemaal gekomen om bij te dragen aan een mooiere en liefdevollere wereld. Om dat te kunnen doen hebben we allemaal een eigen en unieke superkracht bij ons.
Sommigen noemen dat je zielenmissie, je unieke potentie of je medicijn.
Om die potentie volledig tot zijn recht te laten komen, mogen we helemaal onszelf leren zijn. Ieder mens is een uniek medicijn en komt deze unieke medicinale kracht in de wereld brengen. Maar de weg naar buiten is in eerste instantie de weg naar binnen.

In al onze opleidingen en cursussen ondersteunen we je in je proces naar meer eigenheid en meer in je eigen kracht komen te staan. We gebruiken daarbij de waardevolle tools van massage/massagetherapie, lichaamswerk, holistische coaching en familieopstellingen.

Voel jij dat je je eigen plek wil gaan innemen? Dat je wil gaan doen waar je hart van gaat zingen? Dat het tijd is in je eigen kracht te gaan staan?
Je bent van ❤ welkom aan de Horizon!